Choď na obsah Choď na menu
 


Zájazd Poľsko-Hecznarowice 13.-14.7.2013

20. 7. 2013

 

Zájazd Poľsko

Hecznarowice - Wilamowice 13.-14.7.2013

  Mesto Rajecké Teplice pozvalo DH Stranianka,  reprezentovať náš región na zájazd do družobného mesta v Poľsku, do Wilamowic. Zájazd bol organizovaný v rámci Európskeho projektu zbližovania družobných miest.

 Ďalší pozvaní účastníci boli členovia Dobrovoľných Hasičských Zborov z Rajeckých Teplíc a Stránskeho. 

   Odchádzali sme autobusom zo Stránskeho 13.7.2013 o 10:00.

         snimek-004.jpg

snimek-007.jpg

snimek-010.jpg  snimek-086.jpg

   Do mesta Kety, v ktorom sme mali byť ubytovaní sme prišli po cca 3 hodinách jazdy. Po ubytovaní v miestnom hoteli, sme mali pripravený obed z občerstvením.

snimek-078.jpg

img_0432.jpg

img_0427.jpg

img_0429.jpg

  Obedu sa s nami zúčastnili aj zástupci družobného mesta, spolu s členmi a náčelníkom Hasičského zboru Hecznarowice.

snimek-015.jpg

snimek-017.jpg

   Ubytovali nás v útulnom hoteli v meste Kety. Po ubytovaní a krátkom odpočinku odchádzame do centra diania na miesto podujatia do mesta Hecznarowice.

snimek-046.jpg


Moderátor podujatia si úvodom uctil pamiatku tragicky zosnulého brata  primátora R.T., Ing. Antona Dobeša, ktorý zahynul rukami teroristov v Pakistane. Všetci prítomní si uctili jeho pamiatku v stoji, za zvuku smutných tónov večierky hranej trubačom miestneho orchestra na jeho počesť.

dobes-sperka.jpg

img_6222_0---kopia.jpg


 Nastupovali sme po miestnom dychovom orchestri, ktorý hral upravené svetové hity od: Abba, M.Jackson, evrgríny svetových orchestrov. Hrali na dosť slušnej úrovni, všetko študovaní muzikanti. Mužskú časť publika zaujali svojím výkonom jednoznačne klarinetistky ...(stačilo sa na ne pozerať J ako hrali si nikto nepamätá J ).

img_0382.jpg

 Začali sme o 18:30, s malou dušičkou, ale odhodlaní predstaviť to najlepšie z nášho repertoáru.

img_6497.jpg

img_6518.jpg

 Celý koncert sa vydaril, hrali sme v pohode, ľudia sa bavili a tancovali aj napriek dažďu (po celý čas dosť výdatne pršalo). M.Jančúch všetkých upútal  hrou na dve sága a dve trúbky. Myslím, že publikum bolo spokojné, bol to jeden z našich vydarenejších koncertov. Primátor R.T. z manželkou všetkým po koncerte poďakoval za skvelú reprezentáciu. Vystúpenia kapiel rôznych žánrov (folk, ľudová hudba, folklór, etno-music ale aj swing a pop) pokračovali do neskorých nočných hodín.

img_6762.jpg

  Jednoznačne najlepším zabávačom celého podvečera, hviezdou večera, (ale aj celého zájazdu) bol Jano zvaný Džony, Jeho bravúrne tanečné kreácie, neodmysliteľné kostýmy, vylúdili úsmev na tvári každému. Poliaci dokonca celkom vážne riešili dilemu či Jano je, alebo nie je, pravý Škót. 

img_6282_0.jpg

snimek-049.jpg

snimek-042.jpg

  Po koncerte sa už len hodovalo, všetko bolo skvele zorganizované, bohaté švédske stoly. Poliaci sú naozaj exelentní hostitelia. Všetci sa skvele bavili, tancovali.  Po polnoci sme šli na hotel, kde ešte podaktorí z nás pokračovali na Diskotéke v hoteli do skorých ranných hodín.

 Po skvelých raňajkách a vyrabovaní malého  hotelového obchodíku zo suvenírmi a krovkami, odchádzame domov niečo po jedenástej.

skmbt_c25315073111490.jpg


...jeden z obrázkov výstavy ručných prác v Hecznarowiciach.

snimek-023.jpg

snimek-025.jpg

... sv. Florián pred garážami HZ Hecznarowice.

snimek-024---kopia.jpg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.