Choď na obsah Choď na menu
 


Vianočný Koncert 21.12.2014 - Stránske

22. 12. 2014

   Posledná adventná a predvianočná nedeľa v Stránskom už bola odetá do sviatočnej atmosféry. Pred 15. hodinou sa začali pomaličky zbierať v kultúrnom dome nedočkaví domáci, ale aj cezpoľní priaznivci dobrej muziky, v očakávaní nevšedného zážitku. 

  V uponáhľanej, predvianočnej atmosfére bol pre divákov pripravený vianočný koncert, ponúkajúci stíšenie, pozastavenie, zamyslenie a podelenie sa o radosť, z očakávaného príchodu Mesiáša.    

                                               vianocny-koncert-2014.jpg

   Koncert začali naši najmenší. Detičky pod vedením učiteľov z hudobnej školy Yamaha, Martina Ševčíka, Petra Krpeľana a Jara Jasenovského. Prezentované skladby prevažne z vianočnou tematikou, koledy spievané, ale aj hrané na zobcových flautách, trúbke, harmonike, klávesách a gitarách rozohriali srdcia všetkých, navodili tú správnu atmosféru. Bolo vidieť že deti dali do svojho vystúpenia všetko, že muzikantská tradícia v Stránskom určite nezanikne.

dsc_5587.jpg dsc_5566.jpg

dsc_5582.jpg

Za všetkých spomeniem aspoň malého Ondrejka Dolinaya, z ktorého sa rodí malý multiinštrumentalista. Zožal zaslúžený potlesk pri svojom vystúpení v duete hrou na flautičku, ale aj prednesom koledy na trúbke. 

   Ďalší muzikanti v poradí, to už bolo trochu z iného súdka. Kapela „po 20“, naplnila očakávanie. Už vlastne legenda Rajeckej doliny (bývala kapela NEÓN), podala vskutku profi výkon.  Slovenskú vianočnú klasiku a koledy v rockovej úprave, si s nimi spievali takmer všetci. A pri skladbe „Púlnoční“ to boli naozaj zimomriavky. Je to sama o sebe veľmi silná skladba a v podaní kapely „po 20“ to bol skvelý zážitok.  S kapelou sa predstavila v niekoľkých skladbách aj hosťujúca speváčka Katka Jankechová, zaujala nielen dobrým hlasom, ale aj pekným zjavomwink. Vypichol by som ešte aj parádne sólo na pozaunu v jednej zo skladieb, hosťa kapely, Peťa Krpeľana

dsc_5602.jpg

dsc_9721-620x350.jpg

   No a záver nemohol patriť nikomu inému ako Stranianke !!! Pod vedením umeleckého vedúceho Mira Jančúcha, ktorý zaranžoval a pripravil kapele skvelý vianočný repertoár. Kapela odohrala nie zrovna najlepšíblush, ale o to aspoň emotívnejší, koncert.  Samozrejme, aj vďaka výborným sólistom, profesionálnym hudobníkom, ktorí v Stranianke hosťovali: trúbka - Štefan Zábojník, barytón a pozauna - Peter Krpeľan.

dsc_5672---kopia.jpg

   Domáca pôda, je domáca pôda a domáci fanúšik odpustí aj nejakú tú chybičkuwink, ako inak, Stranianka mala úspech, ľudia spievali s nami a vynútili si aj prídavok.

   Myslím si, že všetci diváci, ale aj účinkujúci, sa koncertom príjemne naladili na prichádzajúce Vianoce. Že každý si vychutnal skvelú atmosféru a prežil radosť z toho, že sme sa mohli navzájom obohatiť a tešiť z dobrej zvesti - príchodu Mesiáša na tento svet.

   Vďaka za prípravu tohto podujatia patrí predovšetkým organizátorovi a sponzorovi v jednom - Mirovi a Janke Jančúchovým yes, ďalej obecnému úradu Stránske zo starostom, všetkým účinkujúcim, zvukarom a všetkým divákom, ktorí nelenili a prišli podporiť túto skvelú akciu.

                                                                                    139947_b01.jpg

   Prajeme všetkým milosti plné Vianočné sviatky, nech dieťa Ježiš nájde miesto v našich hearta teplo v našich domovoch.

(foto viď.Fotoalbum - Všetky albumy)

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.