Choď na obsah Choď na menu
 


Terchová CMD 2015

6. 7. 2015

   Kapela z veľkou radosťou prijala pozvanie, zúčastniť sa osláv XXVI CMD v Terchovej. Horúce slnečné počasie, už od rána dávalo najavo, že dostaneme dnes poriadne zabrať.   

  Pred procesiou pri kostole sv. Cyrila a Metoda sme vystriedali Spojené muziky terchovské a zahrali niekoľko duchovných piesní.

img_0732.jpg

img_0736.jpg

   Nasledovala procesia veriacich na vrch Oravcove.

img_0739.jpg

  Dalo to zabrať hrať v 30°C horúčave stúpajúc do kopca. Prepotení do poslednej nitky, sme napredovali popri jednotlivých zastaveniach krížovej cesty na vrchol.

img_0754.jpg

img_0768.jpg

  Na vrchu Oravcove nasledovala Cyrilo-Metodská svätá omša, ktorú celebroval Mons. Ladislav Stromček, generálny vikár.

img_0781.jpg

Doprevádzali sme hrou aj obrady pri svätej omši.

img_0792.jpg

   Po svätej omši aj keď stále vo veľkej horúčave, už bolo ľahšie zbehnúť do dediny, kde nás čakalo občerstvenie a obed.

   Na námestí A. Hlinku práve prebiehalo odovzdávanie nového hasičského auta IVECO, ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom, DHZ terchovských hasičov.

img_0825.jpg

   Prítomní boli zástupcovia obce, Juraj Blanár a Mons. Ladislav Stromček, generálny vikár, ktorý nové vozidlo posvätil.

img_0827.jpg

    My už pripravení na pódiu pred koncertom, sme aktuálne dali skladbu, ...co ste hasiči.

img_0845.jpg

   Teplomer sa prehupol cez 30°C a v takejto saune sme si veselo vyhrávali na námestí Andreja Hlinku v Terchovej smiley. Divákov sme mohli zrátať na prstoch dvoch rúk (zvyšní Terchovci si hoveli niekde v bazéne  smiley), ale o čo bolo  divákov menej, o to boli vďačnejší. Najlepší výkon podali asi speváci Silvia a Miro, tá neznesiteľná horúčava si robila z nástrojmi čo chcela. Mirovi sa zaslúžene ušla pochvala od vďačnej poslucháčky za majstrovsky zaspievanú skladbu Pie Jesu.

   Na záver chcelo vďačné publikum od nás nejakú tú Terchovskú, tak sme pridali skladbu ...In the Mood od Glenn Millera.smiley.

  Po doznení posledného tónu, sa každý prepotený a spálený od slnka rozbehol do výčapu, uhasiť ten neskutočný smäd, v tej neskutočnej páľave, ktorú nám počasie v tento výnimočný a slávnostný deň pripravilo...

(foto v rubrike Fotoalbum-všetky albumy, alebo na Fb)

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

bingo!

(KennethBic, 6. 4. 2024 9:15)

I have been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.
I will immediately snatch your rss as I can't in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you've any? Please permit me know in order that I may just subscribe. Thanks.
https://sinee0a5v-nebo3a8f-golova0f2f.com